Lasagnette:

Oh jongens, hou je vast! Ik heb weer iets heerlijks voor jullie en ja, deze keer zitten er gewoon koolhydraten in. Want weet je? Het draait allemaal om balans! Soms heb je zin in een heerlijk gerecht dat je even helemaal omarmt met die volle, rijke smaken, en dat heb ik nu precies voor je: een zalige lasagnette. En ja, ik heb het helemaal zelf gemaakt, zonder pakjes, zonder zakjes, gewoon puur en eerlijk, zoals het hoort!

Ik hoor jullie al denken: "Lasagnette? Wat is dat nou weer?" Nou, dat is gewoon een soort lasagne, maar dan nét even anders. Ik gebruik lasagne bladen die ik grof aan stukken heb gebroken, Het is bijna hetzelfde comfort food, maar dan net wat speelser.

Maar het wordt nog beter! Deze lasagnette zit bomvol smaak door een zelfgemaakte tomatensaus. Vergeet die potjes uit de winkel, nee hoor, ik maak 'm lekker zelf. Ik gebruik knoflook, ui, en een heerlijke mix van Italiaanse kruiden. En als klap op de vuurpijl voeg ik ook nog een flinke portie verse basilicum toe. Die geur alleen al… je huis ruikt direct als een Italiaans restaurant!

Dan, voor de vulling, gebruik ik rundergehakt of half om half van de slager, heerlijk gekruid en rul gebakken. En dan nog een laagje romige ricotta erbij voor die zachte, volle smaak die je lasagnette helemaal afmaakt. En ja, vergeet vooral de kaas niet – want een goeie lasagnette moet natuurlijk zó uit de oven komen met een goudbruin, knapperig laagje gesmolten kaas erbovenop. Kun je het al bijna proeven?

Het mooiste van alles? Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen over deze lasagnette! Weet je waarom? Omdat we lekker in balans zijn. Soms ga je voor koolhydraatarm (ja, ik heb nog steeds die heerlijke koolhydraatarme recepten voor je!), en soms geniet je van een rijk, voedzaam gerecht zoals deze. Het is allemaal oké, als je maar lekker varieert en naar je lichaam luistert.

Dus jongens, pak je schort, zet een gezellig muziekje op en maak deze lasagnette zelf. Je familie of vrienden gaan er geen genoeg van krijgen, dat beloof ik je. En jij ook niet! Je moet echt proeven hoe die zelfgemaakte saus, het sappige gehakt en de smeltende kaas samenkomen. Dit wil je gewoon niet missen!

Ga ervoor en laat me weten hoe je het vond! Buon appetito! 🍝

Zo maak je het:

Ingrediënten:


• 300 gram runder of half om half gehakt gekruid
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 250 gram champignons
• 3 teentjes knoflook
• ½ eetl Italiaanse kruiden
• ½ tlp chilivlokken
• 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
• 200 gram lasagnebladen
• 200 gram ricotta
• 125 gram mozzarella
• 25 gram parmezaanse kaas
• Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:

Snipper de ui en de knoflookfijn. De courgette, paprika en de champignons mag je in kleine blokjes snijden.
De champignons bak ik altijd apart in een koekepan, dan worden ze lekker bruin.
Verhit een beetje olijfolie in een hapjes pan en bak het gehakt hierin. Als het gehakt grijs begint te worden kun je de ui erbij doen. Daarna de paprika en de courgette en op het allerlaatst de knoflook. Strooi de italiaanse kruiden en de chilivlokken er over en laat dit even lekker bakken.
Voeg de bruin gebakken champignons toe aan de rest en de tomatenblokjes kunnen er nu bij.Vul het lege blikje 2x met water en doe dit in de pan.Breek de lasagnebladen en doe deze er ook bij.
Doe de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur tot de pasta gaar is, ongeveer zo’n 10 á 15 min.Een beetje doorroeren is gewenst, anders blijven de lasagne bladen plakken aan elkaar.
Als de pasta gaar is neem je de pan van het vuur en meng je de ricotta erdoor.Neem een ruime ovenschaal en doe de inhoud van de pan daarin. Scheur de mozarella in stukken en verdeel dit samen met de parmezaanse kaas over de ovenschaal.
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet de oven er nog zo’n 15 minuten in.


Eet smakelijk.
Laat je mij weten wat je ervan vond?