Koolhydraatarme pecan pie:

De ovenwanten die ik heel graag gebruik heb ik hieronder in een link van de Hema geplaatst.Deze ovenwanten zijn zo fijn.

Een heerlijke pie voor bij de koffie of thee!

Ingrediënten:                                            

200 gram Steviala Amandelmeel (klik)

50 gram roomboter,
25 gram Steviala kristal Sweet Kaneel,
25 gram Steviala Heavenly Dark (klik)
2 el water,
snufje zout.


Vulling:

30 gram Steviala Kristal Sweet Kaneel,
50 gram Steviala Heavenly Dark (klik)
50 gram gesmolten roomboter,
3 eieren,
1/2 tlp Vanille extract  (klik)


100 gram pecannoten.


Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Vervolgens voeg je de ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom.
Daarna kneed je het geheel met de mixer of
met je handen tot een egaal beslag
Vervolgens bekleedt je de bakvorm met bakpapier,
Daarna druk je het
deeg uit en verdeelt dit gelijkmatig over je
bakvorm. Zorg er ook voor dat je de randen
goed aandrukt. Daarna prik je met een vork
een paar gaatjes in de bodem. Vervolgens ga
je verder met de vulling voor de
koolhydraatarme pecan pie.
Klop de eieren voor 2 minuten romig op.
Vervolgens voeg je de overige ingrediënten
toe. Klop dit daarna nog kort door.
Vervolgens leg je de pecannoten op de
bodem van je taart. Daarna schenk je de
vulling over de pecannoten. Dek vervolgens de quichevorm af met aluminiumfolie. Daarna
zet je de koolhydraatarme pecan pie voor ca
30 minuten in de oven. Vervolgens haal je het
aluminiumfolie eraf en bakt de pecan pie voor
nog eens 20 minuten. Mochten de randen
toch te bruin worden, dek je hem opnieuw af
De vulling is nog een klein beetje drillerig na
het bakken. Na de 20 minuten haal je de
pecan pie uit de oven en laat hem buiten de
oven volledig afkoelen voordat je hem gaat
aansnijden.
Eet smakelijk 😃