
Koolhydraatarme chaffles:
Oh jongens, ik heb weer iets superleuks voor jullie! En dit keer gaan we lekker koolhydraatarm, want daar ben ik óók gek op.Laat mij jullie voorstellen aan mijn nieuwste ontdekking: **chaffles**! 🎉 Wat zijn dat nou weer, vraag je je af? Nou, dat zijn eigenlijk miniwafeltjes gemaakt van kaas en amandelmeel, en het mooiste: ze zijn **koolhydraatarm**, gemakkelijk te maken én je kunt er eindeloos mee variëren. Echt, je wilt dit in je leven hebben! 💥Het basisrecept is zó simpel. Je mengt ze zelfs goed door elkaar, giet het in je wafelijzer en voilà – je hebt een heerlijk luchtig, hartig wafeltje. En het mooie van chaffles is dat je alle kanten mee kunt. Of je nu trek hebt in iets hartigs of zoets, je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Variaties? Nou, je bent enorm, want de mogelijkheden zijn eindeloos! 🤩
Hartige chaffles: Voeg een snufje kruiden toe zoals Italiaanse kruiden, knoflookpoeder of paprikapoeder voor wat extra pit. Of gooi er wat spekjes doorheen voor een heerlijke hartige snack. Ze zijn ook perfect als broodvervanger voor een broodje!
Ingrediënten:
- ½ cup amandelmeel
- 1 cup geraspte mozzarella kaas
- 1 tlp bakpoeder
- 1 cup extra geraspte mozzarella ( niet voor de chaffle, maar om in het wafelijzertje te strooien)
- Snufje zout
Hoe maak je het:
Meng de droge ingrediënten door elkaar en zet even weg.Daarna doe je de mozzarella kaas in een kommetje en doe die even in de magnetron zodat hij smelt en roerbaar is.Dat voeg je bij de rest en kneed er een deegje van.Doe nu eerst een beetje mozzarella op het wafelijzertje en daarna een beetje deeg, niet teveel anders komt het er aan de zijkant uit.Op de bovenkant strooi je ook een beetje mozzarella kaas en nu doe je hem dicht en laat hem maar lekker bakken.
Eet smakelijk!
Laat je weten wat je ervan vond?
Oja hieronder zie je een link van het wafelijzertje wat ik gebruik.
Reactie plaatsen
Reacties