Deze overheerlijke koolhydraatarme lasagne met runderstoofvlees is werkelijk een toppertje,

 

Hoe maak je deze?

Komt ie:

 

Benodigdheden:

600 gram mager rundvlees                          * 1/2 bloemkooltje

2 bouillonblokjes                                            * 1 Broccoli

200 ml water                                                   * 1 Winterwortel

250 ml amandelmelk                                     * arrowoot  ( Ik gebruik deze van Lowcarbcenter) Klik hier  

roomboter                                                       * 2 eigelen

avocado olie 

koolhydraatarme lasagnebladen (Ik gebruik deze van lowcarbcenter)

Zwolse stoofkruiden van Jonnie boer

Geraspte kaas ( voor er bovenop)

 

Snijd het rundvlees aan stukken en kruid het met met de zwolse stoofkruiden.

Smelt de roomboter met wat avocado olie in een braadpan.

Bak rondom bruin en blus af met wat water.

Verbrokkel de bouillonblokjes erboven,

Laat dit zachtjes pruttelen.

 

Bloemkool, Broccoli en de Wortel klein snijden en beetgaar koken.

 

Kijk wanneer het vlees uit elkaar valt (dit is waarschijnlijk na ongeveer 1,5 uur).

Haal het vlees uit de pan en maak een beetje arrowroot poeder aan met koud water.

Breng de jus aan de kook en voeg het gemengde kopje arrowroot toe.

Schenk daarna de amandelmelk zachtjes in de pan en roer goed door.

Nu verdikt het een beetje.

 

Wat ik nog als extra heb gedaan is 2 eigelen in een bakje losgeklopt en daar wat bouillon uit de pan bij gegoten en goed doorroeren.

(familie maken noemen ze dat)

Daarna terug in de pan en nu goed doorroeren zonder dat het gaat koken, anders gaat het schiften.

 

Neem een grote ovenschaal en begin met wat olijfolie met daarop de eerste laag lasagnebladen.

Verdeel een gedeelte van de groenten daarop om vervolgens een gedeelte van het overheerlijke stoofvlees.

Herhaal dit en top af met de geraspte kaas.

Op 180 graden in de oven en zo'n 45 min in de oven.

 

Eet smakelijk!