Penne met pesto kippendijen:

 

Een receptje waarvan je gaat watertanden.

Zo lekker en makkelijk is dit.

Let op hoe makkelijk je dit kunt maken.

 

Voor 4 personen heb ik dit gemaakt

 

Wat heb je nodig:

 

300 gram penne                                                      

400 gram kippendijen in stukjes

1 ui in stukjes

250 ml slagroom (niet opgeklopt natuurlijk)

250 gram kleine tomaatjes

peper en zout

avocado olie

50 gram pijnboompitten (geroosterd)

Klein handje rucola sla

4 eetl pesto 

 

Bak de kippendijenblokjes rondom bruin in een koekenpan met wat avocado olie.

Voeg dan het gesnipperd uitje toe en bak deze even mee.

Kook ondertussen de penne

Ik had nog een rood pepertje liggen en heb deze ook nog even in kleine stukjes gesneden en er doorheen gedaan.

Wij houden wel van wat pit in een receptje.

Daarna voeg je pesto toe en de slagroom en roer dit goed door.

De kleine tomaatjes kun je er nu ook bij doen en als de penne afgegoten zijn ook.

Meng het geheel door elkaar en laat het zo'n 2 minuutjes zachtjes pruttelen.

Proef nog even voordat je het op je bord doet of er nog wat zout en peper aan toegevoegd moet worden.

 

Eet smakelijk!