
Deze Mosterdsoep is heerlijk van smaak.
Je kunt deze soep zo pittig maken als dat jij wilt, door middel van jou gekozen mosterdsoort.
Ik heb gekozen voor Groninger mosterd omdat deze wat grover is en dat vinden wij gewoon erg lekker, maar doe vooral wat jij lekker vind.
ingrediënten:
1 eetl roomboter
3 eetl Groninger mosterd
50 gr bloem
1 liter groentebouillon
125 ml Slagroom
3 bosuitjes
200 gram ontbijtspekblokjes
Bak de ontbijtspekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie uit.
Laat als deze krokant genoeg zijn uitlekken op een keukenpapiertje.
Smelt in een soeppan de roomboter.
Laat deze niet bruin worden, voeg de bloem in 1 keer toe en roer goed door.
Schenk langzaam en al roerend de groentebouillon erbij en klop deze glad.
Roer de mosterd erdoor en breng aan de kook.
Na 2 minuten schenk je de slagroom erbij, maar de soep mag nu niet meer koken!
Je kunt hier ongeveer 4 soepkommen mee vullen.
Vlak voor het serveren voeg je de uitgebakken spekjes en de in ringen gesneden bosui erover.
Eet smakelijk!