
Pompoensoep:
Je kent mij, ik ben gek op balans, en dat betekent dat we soms lekker koolhydraatarm gaan, maar soms ook gewoon genieten van heerlijke groenten vol natuurlijke smaken. Dus vandaag neem ik je mee in een recept waar je warm van wordt, van binnen en van buiten. Ik heb namelijk twee knaloranje Hokkaido-pompoenen genomen en ben er eens lekker op los gegaan.
Die groenten krijgen in de oven een lekkere roostering, waardoor de smaken zich vergroten en er zo'n lekkere, zoete, licht rokerige smaak ontstaan.En je hoeft hem niet te ontvellen,hoe mooi en makkelijk is dat! En die knoflook, oh man, die wordt heerlijk zacht en zoet, een totaal andere ervaring dan rauwe knoflook! Je knipt de zachte tienertjes zo uit de bollen en het geeft je soep een volle, diepe smaak. Dit is geen gewone soep, dit is een smaakbom !
Maar wacht, we zijn nog niet klaar. Want nadat ik al die prachtige geroosterde groenten in de pan heb gedaan en ze heb gemixt tot een zijdezachte soep, komt mijn geheime ingrediënt tevoorschijn: kokosmelk.
En weet je wat? Deze soep is niet alleen om je vingers bij af te likken, maar ook nog eens super gezond. Vol vitamines, vezels en al het goede van verse ingrediënten. Je hoeft je echt geen zorgen te maken over gekke toevoegingen van verborgen suikers, dit is puur natuur. Ideaal voor iedereen die van balans houdt, ook al zitten er wat koolhydraten in, het is een gerecht waar je lichaam gewoon blij van wordt.
Dus, lieve mensen, wat houd je nog tegen? Je hebt nu het recept voor de pompoensoep van je dromen.
Ingrediënten:
• 4 grote tomaten of 1 bakje cherry-tomaatjes in stukken gesneden
• 2 rode uien in grove stukken gesneden
• 2 bollen knoflook waarvan je het bovenste gedeelte vanaf snijd
• 2 winterwortelen geschaafd en in stukken
• 2 Ho
• 200 ml kokosmelk
• 1 groenten bouillonblokje
• Water naar gelang
• Olijfolie
• 2 Hokkaido pompoenen
• pumkin spice mix
Zo maak je het:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort alle in stukken gesneden groenten erop.De knoflookbollen zette ik in de hoeken ,zodat je ze na het bakken er makkelijk tussenuit kunt nemen.
Besprenkel het geheel met olijfolie en de pumkin spices en zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden zo’n 60 min. Houd het in de gaten dat het niet zwart wordt, elke oven is tenslotte anders.
Neem de groente uit de oven en voeg deze in een grote soeppan. Voeg water en het bouillion blokje toe en pureer het geheel. Als je de soep dik genoeg vind,dan kun je de kokosmelk toevoegen voor een nog lekkerder geheel. Maak het verder op smaak met zout en peper.
Alweer zo makkelijk en lekker!!!
Eet smakelijk.
Laat je hieronder weten wat je ervan vond?
Dat zou ik super leuk vinden.
Reactie plaatsen
Reacties
Het Angela, het was een heerlijk zacht romig soepje. Super lekker. Ik heb er nog wat kippenreepjes erbij geserveerd... was ook lekker;)
Bedankt voor je recept.