Gevulde portobello

Gevulde portobello’s met feta en knoflook:

 

Deze mooie paddenstoel is de grote zus van de kastanje -champignon.

Ze kan wel tot 12 centimeter breed worden.

De portobello heeft een mooie bruine kleur.

Door zijn afmeting is de protobello heel geschrikt om te vullen.

 

De portobello kun je meetellen als de helft van je dagelijkse portie groenten.

Dat tikt dus al lekker aan!

In dit receptje heb ik hem gevuld met feta en knoflook.

Wat heb je nodig:

 

4 Portobello’s

100 gram feta of ricotta

2 teentjes knoflook

5 gram verse bladpeterselie

1 bosui

1 rode peper

 

Verwarm je oven voor op zo’n 180 graden celsius.

Snijd de  knoflook ,bladpeterselie, bosui en de rode peper fijn en meng met de feta kaas.

Als je portobello erg bol is en niet blijft staan, dan zou je de achterkant een klein schijfje vanaf kunnen snijden zodat hij mooi recht blijft staan tijdens het vullen.

Vul de portobello’s met het fetamengsel en bak ze in 20 min goudbruin in de oven.

Je kunt natuurlijk ook ricotta kaas gebruiken, net wat jijzelf lekker vind.

 

Eet smakelijk😃