Vooral in de zomer is deze salade echt een aanrader!

Nu moet ik zeggen dat ik hem altijd wel lust hoor?

Maar zo lekker makkelijk en de smaak combinaties zijn geweldig.

Ik gebruik hiervoor de koolhydraatarme honing van sukrin.

Niet van echt te onderscheiden haha.

Door het bakken van de peer is het een stroperige substantie.

 

Wat heb je nodig:

 

125 gram Geitenkaas

100 gram gerookte spekreepjes

80 gram serranoham (of parmaham) net wat jij het lekkerst vind

85 gram veldsla

1 peer (niet te rijp)

4 el olijfolie

1 el balsamicoazijn

1 el Dijonmosterd

1 kneepje Sukrin gold (klik) koolhydraatarm.

30 gram walnoten

100 gram aardbeien

 

Neem een ruime mengkom en doe hierin de veldsla,

Maak de aardbeien schoon, was ze en leg ze even apart.

Bak de gerookte spekreepjes uit in een koekenpan zonder boter,

Laat ze als ze krokant genoeg zijn uitlekken op een bord met een keukenpapiertje,

Snijd de peer in partjes,

Bak de peer in het bakvet van de spekreepjes rondom bruin,

Maak ondertussen de dressing voor de salade:

De olijfolie, balsamicoazijn, de honing, dijonmosterd, zout en peper.

Kluts het door elkaar.

Doe nu bij de veldsla de dressing en hussel dit goed om.

Neem een mooie schaal en doe hierin de sla en daarbovenop de aardbeien, peer, spekreepjes, de in stukjes gescheurde serranoham,en brokkel de 

geitenkaas en de walnoten erover. 

Je zult verrast zijn hoe de smaken perfect combineren samen.

 

Eet smakelijk.