Toscaanse kip:

 

Een Toscaans gerechtje mag ook zeker niet ontbreken.

Ik ben zo gek op italiaans eten en ik denk nog meer mensen met mij!

Ingrediënten:                                

  1. 4 kippendijen                                   
  2. 2 tenen knoflook in stukjes
  3. 2 witte uien in stukjes
  4. 200 gram zongedroogde tomaten
  5. 200 ml kippenbouillon ( van een blokje)
  6. 250 ml slagroom
  7. 150 gram mascarpone
  8. 100 gram parmezaanse kaas
  9. 1 eetl witte wijnazijn
  10. 2 tlp italiaanse kruiden
  11. olijf olie
  12. peper/ Himalayazout (klik)

Hoe maak je het:

Snijd  de kippendijen in stukjes en bestrooi het met peper Himalayazout en de italiaanse kruiden.

Snijd de uien, zongedroogde tomaten en de teentjes knoflook in stukjes.

Gebruik de olie van de zongedroogde tomaten om in te bakken.(dat komt de smaak alleen maar ten goede)

Bak de kippendijen rondom bruin in de koekenpan.

Haal ze eruit en bewaar ze even op een schaal of bord.

Bak in dezelfde pan de uien en de zongedroogde tomaten 2-3 min, daarna voeg je de knoflook eraan toe.

Roer de mascarpone, kippenbouillon, en de slagroom door het mengsel in de pan.

Leg de kippendijen terug in die pan en laat ze 20 min met een deksel op de pan rustig stoven.

Dan als laatste gaat de witte wijnazijn erdoor en rasp je de parmezaanse kaas boven de pan.

Eventueel kun je er nog een handje rucola erbij serveren.

Ik maakte hier een zelfgemaakte ciabatta brood bij ( om de saus helemaal uit de pan te halen).

Eet smakelijk!

Klik op de balk om het recept te zien