Pittige lasagne met pesto:

 

Hou jij van een beetje pit in je eten?

Je kunt deze lasagne natuurlijk zo heet als je zelf wilt maken.

Overheerlijk met de pesto bechamelsaus ertussen en natuurlijk zelf gemaakt!

Dit receptje is voor 4 personen.

 

Wat heb je nodig:

9 Lasagnevellen ( ik koos voor de volkoren variant)         1 snufje cayenne poeder

400 gram half om half gehakt                                               75 gram geraspte kaas

2 rode uien gesnipperd                                                           50 gram tomatenpuree

1 rode en 1 gele paprika in stukjes gesneden                     2 teentjes knoflook in plakjes 

250 gram champignons in schijfjes                                       Voor de bechamelsaus:

2 rode pepers                                                                            50 gram pesto

500 ml passata (tomatensaus)                                               30 gr bloem

peper en zout                                                                            30 gr boter

1 tlp oregano (gedroogd)                                                         400 ml melk

1tlp paprikapoeder                                                                   peper/zout

wat nootmuskaat

                                                         

Bak in een koekenpan de schijfjes champignons in een beetje avocado olie rondom bruin.

Neem een andere ( grotere koekenpan) en bak hierin een gehakt.

Als de champignons goed op kleur zijn voeg je de rode ui toe en de paprika stukjes.

Even goed bakken en als laatst voeg je de plakjes knoflook toe.

Bij het gehakt doe je de tomatenpuree en bak dit even erdoorheen.

Daarna de kruiden erbij en de in stukjes gesneden pepertjes.

 

Daarna kan de passata erbij en laat even op een zacht vuurtje pruttelen.

Na het pruttelen kan alles van wat je in de andere koekenpan hebt gebakken (champignons etc) bij het gehakt.

Zo heb je een mooie gevuld gehaktmengsel voor je lasagne.

 

Maak nu de bechamelsaus:

Smelt de boter in een steelpannetje maar laat het niet bruin worden.

Voeg de bloem toe en roer goed met een garde.

Heel geleidelijk voeg je beetje bij beetje de melk toe.

Goed blijven roeren.

Voeg als de saus gebonden is en mooi egaal is peper, zout, nootmuskaat en de pesto toe.

Je zult zien dat dit een prachtige bechamelsaus is.

 

Neem nu een ovenschaal en vet deze in.

Begin met wat gehaktmengsel en leg daarbovenop een laagje lasagnevellen .

Giet nu wat pesto bechamelsaus erover en herhaal de stappen todat de schaal vol is.

Eindig met een laagje gehakt en strooi daar geraspte kaas over.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 180 graden zo'n 45 minuutjes todat de kaas mooi goudbruin is.

Laat de lasagne even een beetje afkoelen, want deze is nu gloeiend heet.

 

Eet smakelijk!