Koolhydraatarme cottagecheese flatbread:

Oh jongens, ik sta te popelen om dit met jullie te delen, want ik heb weer iets waanzinnig lekkers gemaakt: een **koolhydraatarme cottage cheese flatbread**! 🎉 Dit is echt een gamechanger als je net als ik houdt van balans in je maaltijden, zonder dat je het gevoel hebt dat je iets mist. En geloof me, deze flatbread is zó veelzijdig en gemakkelijk te maken, dat je gewoon elke dag wel zou willen eten! De basis van dit heerlijke flatbread is, je raadt het al,cottagecheese!

Misschien denk je: "Huh, cottagecheese in een broodje?" Ja, en geloof me, het werkt fantastisch! Door de cottagecheese wordt het flatbread lekker luchtig en zacht, en het is ook nog eens een bron van eiwitten. En het mooiste van alles? Dit recept is **koolhydraatarm**, dus perfect voor iedereen die op zoek is naar gezonde alternatieven, maar wel iets vult en voedzaam is. 💪 Je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig: cottagecheese, ei, een beetje liefde en wat kruiden naar smaak. Je mengt alles door elkaar, zelfs in de pan bakken of in de oven en voilà – daar is je perfecte gebakken flatbread!

Dit is zo'n recept waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan, maar waar je toch echt iets speciaals mee op tafel zet. En dan nu het leukste deel: **variëren!** 😍

Dit flatbread is een perfecte basis voor een lunch of diner. Beleg 'm met avocado, een plakje gerookte zalm en wat rucola voor een luxe, voedzame lunch. Of maak er een mini-pizza van door 'm te besmeren met tomatensaus, wat mozzarella en je favoriete toppings, en hop, zelfs onder de grill. Dit is pizza-zonder-de-schuldgevoelens!


Ingrediënten:


• 400 gram cottagecheese
• 4 scharreleieren
• 2 tl picadillo (jonnie boer)
• 100 gram zuivelspread
• 2 blaadjes ijsbergsla
• 4 cherry-tomaatjes
• 6 plakjes of blokjes komkommer
• 75 gram gekookte kipfiletplakjes (vleeswaren)
• 1 el sriracha

Zo maak je het:


• Verwarm je oven voor op 200 graden.Doe de cottagecheese in een hoge maatbeker, en voeg de eieren toe. Mix even alles door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de picadillokruiden en bak in ongeveer 30 min, keer de bakplaat halverwege om.
• Haal de cottagecheese flatbread uit de oven en laat hem voor 15 min op de bakplaat afkoelen.
• Smeer de zuivelspread erover en beleg met de sla, tomaat, komkommer en de kipfilet. Besprenkel met de sriracha en vouw hem dubbel.

Eet smakelijk!!
Laat je een reactie achter van hoe je het vond? Dat zou ik erg leuk vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.