

koolhydraatarme aubergine soep:
Alweer een soepje waarvan ik dacht, dat moet ik eens gaan proberen.
En jawel hoor, het is een geslaagd soepje geworden en erg vullend.
Laat je mij weten als je hem hebt gemaakt wat je ervan vond?
Top, hier het receptje.
Ingrediënten:
3 teentjes knoflook 3 takjes tijm, je ritst de blaadjes eraf
2 aubergine in stukjes 1 liter kippenbouillon (van een blokje)
1 klein blikje tomatenpuree van 140 gram 100 gram créme fraiche
1/2 tlp kaneel 100 gram feta kaas
3 eetl olijfolie
Zo maak je het:
Snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes.
Verhit in een soeppan de olijfolie en voeg de aubergineblokjes en de knoflook toe.
Bak deze even om en om en voeg daarna de tomatenpuree, de kaneel en de tijm toe.
Schenk de bouillon in de pan en kook de soep in 10 min gaar.
Doe de feta en de creme fraiche in een hakmolen of in een beker zodat je deze met een staafmixer kunt pureren.
Je krijgt dan een gladde créme.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Dien de soep op in kommen en voeg hier een lepel van de créme toe.
Eet smakelijk!