Wie kent dit gerechtje niet?

Je kunt hiervan heel makkelijk een koolhydraatarme variant van maken door simpel weg de pilav met bloemkoolrijst te serveren ipv gewone rijst.

De perziken zijn  weliswaar niet geheel koolhydraatarm, maar voor de smaak hoef je er ook niet zoveel bij te doen ,dus dat valt dan ook wel weer mee.

De ketjap manis zou je kunnen vervangen door een beetje soyasaus, maar ook voor de ketjap manis geldt dat je er maar een hele kleine hoeveelheid aan toevoegt.

Dit receptje is voor 2 personen.

 

Wat heb je nodig? En hoe maak je het?:

 

Bloemkoolrijst naar gelang,                            200 gram kippendijfilet in stukjes

1 witte ui (gesnipperd),                                    1 eetl ketjap manis

1 teentje knoflook (geperst),                            1 tlp sambal

2 paprika's (bijv. een groene en een gele),    100 ml Groentebouillon 

2 perziken ( bijv. uit blik) in stukjes                 1 blikje tomatenpuree (70 gram).

 

Snijd de paprika's even aan stukjes en giet een scheut olie in een pan en fruit de ui (laat hem kleuren).

Haal de ui uit de pan en voeg de kippendijen toe aan het bakvet.

Bak de kip rondom bruin met een snuf zout en peper.

Voeg daarna de paprika's toe en bak even op hoog vuur.

Daarna kan de ui terug in de pan en kan de knoflook erbij.

Ik vind als je de knoflook er al vanaf het begin erbij doet, dan wordt de knoflook bitter als hij te lang bakt.

Daarna kunnen de perzikenstukjes en de tomatenpuree erbij en laat dit even bakken voor een minuut of 2.

Voeg daarna de bouillon,ketjap manis en de sambal toe en laat dit geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Zelf bak ik de bloemkoolrijst even in een koekenpannetje, zo'n 5 minuutjes.

 

Eet smakelijk en geniet van dit overheerlijke gerechtje!