
Aardbeien toetje:
FANTASTISCH!!! Zo lekker en simpel.
aardbeien toetje, als ontbijt, dessert of zelfs als lunch.
Voor 6 glaasjes:
Voor de aardbeiensaus / gelei:
200 gram aardbeien of bosbessen of mix 50 gram erythritol
125gr mascarpone
250ml slagroom
2,5 eetlepel Sukrin icing of erythritol
2 theelepels koekkruiden
10 druppels Vanille extract
Garnering :Kokosrasp chocolade druppels
100 gram ongezouten amandelen
Ik had diepvries fruit genomen en een beetje avocado olie in een koekenpan, vruchten erin en zeer langzaam zacht laten worden. Toen ze zacht waren heb ik de erythritol erbij gedaan en laten sudderen totdat het een dikkere gelei was.
Mascarpone mengen met de slagroom , koekkruiden en steviala vanille druppels. Mixen/ kloppen zoals je slagroom stijf klopt
Amandelen klein hakken in een machine of met een vijzel.
Pak een glazen schaaltje of glaasje
Begin met een bodempje amandelen, daarop het slagroom mengsel, daarop de aardbeien gelei en dan garneren met de kokos en chocodrops!
Je kunt het meteen eten of oplaten stijven in de koelkast. Handig om van te voren te maken, het blijft 2 dagen goed.
Eet smakelijk!