
Kippannetje met jachtsaus zonder pakjes en zakjes:
Dit makkelijke door de weeks receptje is heerlijk van smaak en super makkelijk te bereiden.
Ik denk dat iedereen dit in het gezin kan10 waarderen!
Wat heb je nodig:
200 gram sperziebonen Voor het sausje:
200 gram kippendijen of kipfilet 1 eetl ketjap
125 gram champignons 1 tlp sukrin gold
300 gram krieltjes 300 ml bouillon ( van een bouillon blokje)
1 ui 70 gram tomatenpuree
2 eetl tarwe bloem
2 tlp paprikapoeder
1 blad laurier
1 snufje gedroogde tijm.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze samen met de krieltjes beetgaar in een pan (+/- 10 min).
Snijd de ui klein en fruit deze in een wokpan.
Voeg de in partjes gesneden champignons erbij en bak dit even.
Haal alles uit de pan en voeg wat avocado olie toe aan het bakvet en bak de in stukjes gesneden kippendijen rondom bruin.
Doe dan alle ingrediënten van de saus erbij behalve de bouillon en het laurierblaadje.
En bak dit even mee, Dan giet je beetje bij beetje de bouillon erbij en roer dit goed door.
Todat er een mooie egale saus is ontstaan.
Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus op een laag pitje inkoken.
Daarna kun je sperzieboontjes, de champignons met ui en de krieltjes erdoor spatelen en heb je een heel smakelijk gerechtje.
Eet smakelijk!