Koolhydraatarme kaneelbroodjes:

 

Ingrediënten Broodjes:

 

150 gram geraspte mozzarella (kant en klaar)

70 gram Amandelmeel (klik)

2 eetlepels roomkaas

1 ei

1/2 theelepel bakpoeder

 

Kaneelvulling:

3 eetlepels  erythritol 

2 theelepels kaneel

3 eetlepels water

 

Frosting:

40 gram roomkaas

1 eetlepel Griekse yoghurt

1 eetlepels kristal sweet (klik) vanille steviala

 

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Smelt de mozzarella met de roomkaas in de magnetron 30-60 seconden

Als de kaas gesmolten is, voeg het ei toe en roer goed door elkaar

Daarna de amandelmeel en bakpoeder erdoor en als het door elkaar is, nog even met de handen goed kneden tot een deegje. Let op: blijft plakken!

 

De deegbal rol je uit tussen 2 bakpapiertjes. 

 

Hierna verwarm je het water met kaneel en erythritol  en roer goed door elkaar.

Het kaneelmengsel doe je nu op het uitgerolde deegje. Daarna rol je het op.

 

Leg even in koelkast/vriezer, zodat je hem makkelijker kunt snijden.

Snijd in reepjes van ongeveer 2 cm en leg op de bakplaat. In de oven ongeveer 20-25 min op 180 graden.

 

Ondertussen kun je de frosting maken. Dit doe je met de roomkaas, yoghurt en vanille  kristal sweet. Even door elkaar roeren en klaar.

Als de kaneelbroodjes afgekoeld zijn, kun je de Sukrin icing erop doen en genieten!

 

Pas op, ook warm zijn ze gevaarlijk lekker!

 

Eet smakelijk!!