Appelkruimeltaart met gele room en veel minder koolhydraten:

 

Tjonge jonge, wat een heerlijk smeuïg taartje is dit! En wat hebben wij hiervan genoten!

Weet je wat het is, Je kunt heel eenvoudig een recept wat boordevol koolhydraten zit heel eenvoudig omtoveren in een koolhydraatbeperkt taartje, Dat wil zeggen dat je bepaalde ingrediënten zo kunt veranderen dat het gewoon in een koolhydraatbeperkte levenstijl past.

Wat geweldig om dit te kunnen en mogen doen en dat het dan ook nog lekker is!

Geniet van dit ongelooflijk lekkere appelkruimeltaartje met gele room met veel minder koolhydraten dan gewoonlijk!

Ingrediënten: 

Bakvorm ø 22 cm
12 Porties

KOEKJESDEEG:


140 g roomboter
100 gram erythritol (klik)                                
0.2 g zout
1 eiwit
250 g bloem (Patent)

KOEKKRUIMELS:


75 gram roomboter
80 gram Vanille extract(klik)                                 
150 g bloem (patent)

VULLING:


700 g appels
80 gram sukrin gold(klik)
5 g kaneelpoeder

GELE ROOM:


2 eigeel
100 gram erythritol  (klik)                           
2 dopjes Vanille extract(klik)

2 eetlepels Arrowoot (klik)

50 ml melk
400 ml melk

 

Hoe Je het maakt:


1. Doe de zachte roomboter in een diepe kom. Voeg de suiker en het zout toe. Mix tot een geheel. Voeg het eiwit toe en mix goed. Voeg de bloem toe en kneed tot een mooi deegje.
2. Doe de koude roomboter samen met de suiker en bloem in een diepe kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Leg apart.
3. Stort het koekjesdeeg op een met bloem bestoven werkplek. Rol uit tot een ronde lap (iets groter dan je bakvorm).
4. Leg het koekjesdeeg in een ingevette bakvorm met bakpapier. Druk goed tegen de zijkanten aan. Gebruik de onderkant van een lepel om alles egaal te maken. Leg even weg in de koelkast
5. Schil en snijd de appels in kleine stukjes.
6. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appelstukjes, Sukrin gold en kaneelpoeder toe. Bak 5-7 minuten.
7. Doe het eigeel, de erythritol in een kom. Mix 1 minuut.
8. Voeg 2 dopjes Vanille extract toe.
9. Doe 2 eetlp Arrowoot in een schaaltje en vermeng met wat koud water en voeg deze bij het eigeel.
10. Breng de melk (400 ml) in een steelpan aan de kook. Haal van het vuur en voeg deze, al roerend, beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
11. Doe het melk-eimengsel terug in de steelpan. Kook tot het dikkig wordt. Blijf er wel steeds bij staan om te roeren.
12. Verdeel het appelmengsel over het koekjesdeeg met daarover de gele room op. Strooi de koekkruimels erover.
13. Zet de appelkruimeltaart in een voorverwarmde oven op 175 °C. Bak 50-60 minuten of tot de appelkruimeltaart mooi goudbruin is gekleurd. Houd de baktijd zelf in de gaten, want elke oven werkt anders.

Eet smakelijk!

Tips:

Maak de appelkruimeltaart met gele room een dag van tevoren zodat de smaken goed in zullen trekken.


Ik heb een bakvorm gebruikt van 22 cm.


Gebruik zoetzure appels. Voor dit recept heb ik Jonagold gebruikt.


Serveer met een bolletje vanille ijs, dat is goddelijk zo lekker!

 

Laat een reactie achter als je het gemaakt hebt,dat zou ik enorm leuk vinden,

Liefs Angela😘