Advocaat chocoladetaartje:

 

Ik weet natuurlijk niet wie er van advocaat houd of niet, maar ik zou je zeker aanraden om dit koolhydraatbeperkte taartje 

te gaan proberen en het mij zeker laat weten hoe je het vond! Ik was zeer verrast.

Ingrediënten bodem:

- 5 eieren eiwitten              - 55 gram  Amandelmeel (klik)               

- 30 gram cacao poeder    - 15 gram Bakpoeder (klik)      

- 60 ml water                     - Snufje zout                        

                                                                                            

Ingrediënten advocaat mengsel:

- 200 ml slagroom              - 6 gelatineblaadjes (10 min laten weken)

- 200 gram mascarpone     - 150 ml advocaat

- zoetstof naar smaak         - dopje Vanille extract (klik)  

- en de 5 eidooiers van de bodem ingrediënten

Eventueel ter garnering extra slagroom en chocolade snippers.

Bereiding:

  1. Splits de eieren en mix het eiwit stijf.
  2. Amandelmeel met het Bakpoeder, zout en cacao poeder mengen.
  3. Doe het eiwit mengsel lepeltje voor lepeltje bij het eigeel mengsel en spatel het goed door.
  4. Doe nu het eiwit mengsel bij het Amandelmeel en spatel het tot een egale massa.
  5. Neem een springvorm van 18 cm, bekleedt de onderkant met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
  6. Stort het cacao mengsel in de springvorm, en bak deze ongeveer 40 min op 180 graden.
  7. Wanneer de bodem klaar is laat je hem goed afkoelen.
  8. Ondertussen maak je het advocaat mengsel.
  9. Het eigeel met 60 ml water wat zoetstof  kristal sweet  en een dopje Vanille extract  met een garde schuimig roeren
  10. Week de gelatine in koud water en laat deze even zacht worden.
  11. 200 ml stijf kloppen met zoetstof kristal sweet naar smaak.
  12. Meng 200 gram mascarpone met de 150 ml advocaat.
  13. Neem 4 eetl van dit mengsel en verwarm dit in een pannetje.
  14. Roer als het warm is een paar eetlepels door de geklopte eidooiers heen en doe dit vervolgens weer terug in de pan ,en voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes erdoor en blijf roeren, het mag nu niet meer koken.
  15. Spatel dit mengsel door de stijfgeklopte slagroom tot een mooi geheel.
  16. Pak de bodem die afgekoeld is en verwijder de springvorm.
  17. Snijdt het in de breedte doormidden, houd de bovenkant apart.
  18. Leg de bodem op een plat bord en doe alleen de rand van de springvorm er weer omheen.
  19. Stort het mengsel op de bodem en doe de bovenkant er weer op.
  20. Laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt hem zelf nog versieren met wat slagroom en wat chocolade krulletjes.

Oow oow wat zalig!

 

Eet smakelijk!