Taco Kruidenmix:
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel oregano
1/4 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
Zout en peper naar smaak
Italiaanse Kruidenmix:
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde chili vlokken (optioneel)
BBQ Rub:
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel bruine suikervervanger (zoals erythritol)
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel komijn
1/2 theelepel cayennepeper
Zout en peper naar smaak
Nasi kruidenmix:
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen knoflookpoeder
1/2 theelepel gemalen uienpoeder
1/4 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
1/4 theelepel zout (naar smaak)
Griekse kruidenmix:
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
Shoarma kruidenmix:
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel cayennepeper (naar smaak)
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
Gehakt kruidenmix:
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
Steak kruidenmix:
2 theelepels grof zeezout
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
Bami kruidenmix:
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel chilipoeder (naar smaak)
1/2 theelepel zout
Tex-Mex kruidenmix:
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel cayennepeper (naar smaak)
1/2 theelepel zout
Instructies voor Alle Mixen:
Meng de kruiden: Combineer alle ingrediënten in een kleine kom en meng goed. Zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
Bewaren:
Doe de kruidenmix in een luchtdichte pot of kruidenblik en bewaar op een koele, donkere plek.
Deze kruidenmixen zijn ideaal om verschillende gerechten op smaak te brengen zonder toegevoegde koolhydraten. Je kunt ze gebruiken om vlees, vis, groenten of andere gerechten te kruiden. Pas de hoeveelheden aan naar je eigen smaakvoorkeur.