
Appelstrudel:
Werkelijk een traktatie.
Hier zitten wel meer koolhydraten in, maar heb er wel koolhydraatarme toevoegingen in gedaan omdat ik daar helemaal achter sta.
Als je het kunt vervangen, dan moet je dat ook zeker doen.
Hoe maak je het:
10 velletjes filodeeg 5 eetl rozijnen
3 appels 100 gram boter
een scheutje citroensap 100 gram erythritol (klik)
1 eetl kaneel Scheutje Vanille extract (klik)
Je begint met het filodeeg uit de verpakking te halen en er een vochtige keukendoek eroverheen te leggen.
Hierdoor komen de velletjes beter los.
Smelt in een pannetje de boter, maar laat het niet bruin worden.
Schil de appels en snijd in stukjes
Besprenkel de appels met wat citroensap ,Vanille-extract.
De kaneel, erythritol en de rozijnen mogen er nu ook door.
Haal voorzichtig een velletje filodeeg eraf en bestrijk deze in zijn geheel met de boter.
Leg in het midden een horizontaal hoopje appel en vouw de zijkanten eerst naar binnen en rol hem daarna op.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de bovenkant nog een keer met boter en bestrooi nog een beetje met kaneel en erythritol.
Je kunt ze nu bakken in de oven op 180 graden zo'n 20 minuutjes.
Klop nog wat slagroom stijf en serveer dit erbij.
Mmmmhhhh Eet smakelijk!