Koolhydraatarme pittige gehaktschotel:

Voor wie nog nooit pittig heeft gegeten,zou ik je willen adviseren om deze ovenschotel eens te gaan maken. Deze kun je zelf zo pittig maken als dat jezelf wilt.Laat je me weten wat je ervan vond?Dat zou ik erg leuk vinden.Alvast bedankt.

Ingrediënten:


• 500 gram gehakt (ik had rundergehakt)
• 300 gram babymaïs
• 200 gram crème fraiche.
• 150 gram edamame boontjes (eerst 8 min voorkoken)
• 100 ml tomatenpassata
• 50 gram geraspte jonge kaas + 50 gram geraspte cheddar kaas
• 1 paprika
• 1 ui
• 2 bosuitjes
• 2 tomaten
• 2 teentjes knoflook
• 2-3 eetlepels Tex Mex kruiden (zie pagina koolhydraatarme kruidemixen)
• 1 jalapeño peper
• 1 ei M Peper en zout
• Boter of olie om te bakken
• Optioneel: verse limoen (sap)

Hoe maak je het:

Als eerste snijd je de paprika, ui, tomaten (zonder vruchtvlees), bosuitjes, en de jalapeño peper in kleine stukjes. De tomatenblokjes, bosui en de jalapeño peper zet je even apart in een schaaltje.
Bak in een grote hapjespan het gehat rul en bruin. Voeg daarna de ui en de paprika aan het gehakt toe.Als laatste pers je de knoflook teentjes erboven uit en verhit deze niet te lang mee, omdat het anders bitter gaat smaken.Voeg de kruiden toe en meng het geheel even door.
Als laatste doe je de mais en de edamame boontjes erdoor. Verdeel het gehaktmengsel over een grote ovenschaal.
Kluts in een schaaltje het ei met de tomatenpassata en de helft van de crème fraîche los. Verdeel dit over de ovenschaal heen.
Daarna strooi je alletwee de kaassoorten erover en bak je de ovenschotel in zo’n 40 minuten gaar.
Als je de ovenschotel uit de oven haalt, verdeel je de overgebleven crème fraîche in kleine hoopjes over de ovenschotel en strooi de tomatenblokjes, bosui, en de jalapeño peper erover.

Je zou er nog wat limoensap erover kunnen druppelen,maar dat is persoonlijke smaak.


Ik zeg: Laat het je smaken!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.